JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tillverkare möter användare
För första gången anordnar komponentföreningen Carts, Capacitor and Resistor Technology Symposium, en fyradagars specialkonferens i Sverige.

Carts, som startade i USA 1981, är ett forum där tillverkare och användare av kondensatorer och motstånd kan träffas för att utbyta erfarenheter och åsikter.

I Europa anordnar Carts en årligen återkommande konferens sedan 1987 där de senaste landvinningarna på passiva komponenter presenteras liksom nya mätmetoder och testtekniker.

- Anledningen till att vi nu ordnar en specialkonferens i anslutning till Komponent och elektronikproduktionsmässan i Göteborg är att vi brukar ha ett högt skandinaviskt deltagande på de ordinarie konferenserna, förklarar Peter Goodliffe som är sekreterare i den europeiska Carts-organisationen.



Skandinaviskt innehåll


- Vi har frångått det vanliga innehållet och istället satt en lokal skandinavisk prägel på konferensen.

Det innebär att programmet förutom de självskrivna passiva komponenterna också omfattar alla typer av halvledarkomponenter liksom modern produktionsteknik och EMC-problematiken.

- Konferensen är också en bra möjlighet att bygga upp ett personligt kontaktnät, tycker Peter Goodliffe.

I vanliga fall brukar den europeiska upplagan av Carts samla 100 till 150 personer men hittills har intresset för Göteborg varit svalt.

- Jag hade hoppats på betydligt fler deltagare men antagligen har svenskarna inte kommit tillbaka från semestern än, säger Peter Goodliffe.

För upplysningar kontakta Svenska Mässan i Göteborg.

Per Henricsson

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)