JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Telefonkort utan kontakt fick prestigepris i Paris
Franska Ascom Payphone Systems har fått pris för en ny version av ett beprövat system. Istället för att stoppa i ett telefonkort i en telefonautomat använder Ascom radioteknik.

Under mässan Cartes 97 i Paris delades priset Best Application Award ut till Ascom Payphone Systems för användningen av ett smart telefonkort som inte behöver ha mekanisk kontakt med telefonautomaten. Istället används ett kort med inbyggd radiosändare och antenn för att automaten ska kunna läsa av informationen på kortet.

- Det här är ett tekniskt genombrott, förklarar Antoine Faure, VD för Ascom Monétel. Det är inte bara en utveckling av befintlig teknik utan ett helt nytt koncept inom betaltelefonbranschen.

Det nya kortet ser ut som ett vanligt telefonkort, måtten är desamma och den stora finessen är att det inte behövs något kontaktdon och därmed får konstruktionen ett bättre skydd mot fukt, kyla och smuts. Det är dessutom betydligt svårare att förstöra det hela eftersom det inte går att komma åt någon kontakt eller stoppa in något i telefonen.

Björn Segerblad

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)