JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Swedish LCD Center bygger ut
Swedish LCD Center i Borlänge har skaffat en ny lokal, som mer än fördubblar deras fabriksyta.
Anläggningen ska bland annat användas till ett nytt renrum med produktionslinje, och Swedish LCD Center tror att utbyggnaden kan leda upp till maximalt 30 nya jobb.

Den nya lokalen ligger i närheten av den så kallade teknikdalen i Borlänge och är på 1 000 kvadratmeter, som läggs till den befintliga lokalen på 600 kvadratmeter.

- Det befintliga renrummet och produktionslinjen flyttas över till de nya lokalerna. Samtidigt bygger vi ett nytt renrum och produktionslinje i samma format. På så sätt kan vi ha en linje för glas- och en för plast-LCDer, förklarar Kent Skarp, vd för Swedish LCD Center.

Den nya anläggningen ska vara i drift i april, och produktionslinjerna kommer att ha en kapacitet på 300 000 enheter vardera. Det kommer även att finnas en fullständig mekanisk verkstad i fabriken.

- Produktionsmetoderna utvecklas hela tiden. Plastdisplayer kan bli möjliga att tillverka på rulle i stället för styckevis, och det skulle i så fall kräva nya maskiner som vi får bygga själva, berättar Kent Skarp.

Swedish LCD Center är två och ett halvt år gammalt och har i dag ett 20-tal anställda. ägare är en intresseförening som drivs av kommuner och lokala elektronikföretag. Tanken är att framgångsrika produkter eller affärsidéer ska kunna knoppas av från utvecklingscentret.


Elias Nordling
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)