JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Plattformsbolaget behåller Philips som hovleverantör
Philips och Ericsson Mobile Platforms har tecknat ett avtal som ger plattformsbolaget tillgång till Philips halvledarutbud och kunnande. Därmed bekräftas och formaliseras Philips ställning som leverantör av radiokretsar till Ericssons mobiltelefoner.
- Avtalet innebär att Philips blir en så kallad klass-ett-leverantör. Det betyder att deras komponenter finns med i våra designer och inte går att välja bort av kunden, förklarar Margareta Landh, informationschef på Ericsson Mobile Platforms.

Plattformsbolaget delar in sina underleverantörer i tre klasser. Klass-två-leverantörer innebär att plattformsbolaget garanterar att komponenterna fungerar, men om kunden vill byta ut dem går det bra. Klass tre är utbytbara standardkomponenter.

Ericsson Mobile Platforms har sedan tidigare klass-ett-leverantörsavtal med Texas Instruments och svenska OSE Systems. Avtalen är dock icke-exklusiva, och de påverkar därför inte varandra.

- Vi har haft ett väldigt bra samarbete med Ericsson det senaste decenniet, men varje omorganisation innebär att affärsrelationer omvärderas. Nu när dammet lagt sig är vi väldigt glada över att fortfarande ha Ericsson Mobile Platforms som samarbetspartner. Vi ser det som att vår affärsrelation stärkts av detta, kommenterar Mario Rivas på Philips.

Elias Nordling
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)