JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Risken med riskvilliga pengar
Entreprenörer behöver – likt alla andra – pengar för att överleva. Men frågan är vilka risker finansiering av nya och entreprenöriella satsningar medför. Vilka aktörer är mest lämpade att investera och när?
Bristen på riksvilligt kapital i Sverige är ett återkommande ämne. Inte minst här på Elektroniktidningen, som skriver mycket om just uppstartsföretag som behöver pengainjektioner för att ha en chans att komma vidare och växa.

Men frågan är vilka aktörer som är bäst lämpade att finansiera nya eller växande företag och i vilka faser det bör ske för att vara till största hjälp. Ett annat intressant ämnen är också vad som händer med företag som får riskkapital. Hur många klarar sig och växer de verkligen snabbare än andra företag?

Frågorna ovan är några som kommer att diskuteras på Estrad – ESBRI:s öppna och kostnadsfria föreläsningsserie – den 13 februari i centrala Stockholm.

Sofia Avdetchikova och Anders Isaksson är föreläsare, båda har studerat den svenska riskkapitalmarknaden under många år från olika synvinklar. Sofia Avdetchikova talar exempelvis om den svenska statens roll som finansiär av nya och unga företag. Hon sätter Sverige i relation till andra länder och diskuterar vilken roll staten kan ta. Anders Isaksson utgår istället från entreprenörens perspektiv.

ESBRI står för Entrepreneurship and Small Business Research Institute eller - på svenska - Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning.

Här kan du anmäla dig till ESBRI:s föreläsning ”Riskvilligt kapital – statens roll och entreprenörens perspektiv” (länk).

Det går även att se föreläsningen live via webben, då behövs ingen föranmälan.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)